Šri Činmoj Maraton Tim organizuje u više od 30 zemalja širom sveta pre svega trkačke sportske događaje, ali i nadmetanje u drugim disciplinama kao što su preplivavanje jezera i triatlon.

Mi organizujemo trke na različite distance, od 2 milje (3,2km) pa na više, ali svakako nas u svetu najviše prepoznaju po organizaciji ultra trka na duge staze, među kojima i po najdužoj na svetu sertifikovanoj drumskoj trci - Trci Samoprevazilaženja na 3100 milja što je približno oko 5000 km.

Mnoge od naših trka se odigravaju redovno i postale su veoma popularne u zemljama u kojima se održavaju.

Trke na 24 sata koje ŠČMT organizuje na Novom Zelandu, u Švajcarskoj i u Velikoj Britaniji su u tim zemljama postale događaji od državnog značaja, a Trka na 6 i 10 dana koja se održava svake godine u Njujorku veoma je popularna u ultratrkačkom kalendaru SAD.

U Australiji, ŠČMT nudi široku paletu multidisciplinarnih sportskih događaja, uključujući i čuveni Triple-Tri - triatlon koji se tri puta prelazi kroz predivne predele u okolini Kanbere.

Filozofija u osnovi naših trka

 

Šri Činmoj, duhovni učitelj koji je verovao da sport i duhovnost idu ruku pod ruku, osnovao je svoj maraton tim u Njujorku 1977.

Na trkama koje organizujemo stvara se atmosfera uzajamnog deljenja Šri Činmojeve filozofije samoprevazilaženja, u kojoj svaki učesnik može da oseti da je zadovoljan sobom jer unapređuje svoje sopstvene sposobnosti.