Šta životu daje vrednost, ako ne njegov neprestani vapaj za samoprevazilaženjem?

                         - Šri Činmoj

Šri Činmoj Maraton Tim (ŠČMT) organizuje sportske događaje u više od 30 zemalja širom sveta pre svega u disciplini trčanja, ali i u drugim disciplinama kao što su preplivavanje jezera i triatloni.

Mi organizujemo brojne trke u svetu od najkraćih na 2 milje (3,2km) pa naviše, ali najprepoznatljiviji smo po trkama na duge staze, među kojima i po najdužoj na svetu sertifikovanoj trci na putu - Trci Samoprevazilaženja na 3100 milja (približno 5000km).

Mnoge od naših trka se odigravaju redovno i postale su veoma popularne u zemljama u kojima se održavaju.

Trke na 24 sata koje ŠČMT organizuje na Novom Zelandu, u Švajcarskoj i u Velikoj Britaniji su u tim zemljama postale događaji od državnog značaja, a Trka na 6 i 10 dana koja se održava svake godine u Njujorku veoma je popularna u ultratrkačkom kalendaru SAD.

U Australiji, ŠČMT nudi široku paletu multidisciplinarnih sportskih događaja, uključujući i čuveni Triple-Tri - triatlon koji se tri puta prelazi kroz predivne predele u okolini Kanbere.

Filozofija u osnovi naših trka

 

Šri Činmoj, duhovni učitelj koji je verovao da sport i duhovnost idu savršeno zajedno, osnovao je naš maraton tim u Njujorku 1977.

Na trkama koje organizujemo stvara se atmosfera deljenja Šri Činmojeve filozofije samoprevazilaženja, u kojoj svaki učesnik može da oseti da je zadovoljan sobom jer kroz lični napredak uvećava svoje sopstvene sposobnosti.